Azay le Ferron

AttractieFuturoscope


Iets ten noorden van Poitiers ligt het themapark Futuroscope. Het park bestaat uit vele animaties, technologie en multimedia-ervaringen. Dit alles om U een spannende dag te bieden voor het hele gezin.
Géants du Ciel


Van Pasen tot oktober is er in Chauvigny de show Les Géants du Ciel, een prachtige (roof)vogelshow die wordt gehouden in een oude kasteelruïne. Buiten de te verwachten vogelsoorten zoals arenden, valken, haviken en uilen zijn er ook bijzondere soorten vogels te zien zoals gieren, ooievaars en ara's.La Vallée des Singes


Dit is meer een park dan een dierentuin. In La Vallée des Singes (de apenvallei) verblijven de bewoners niet in kooien of achter hekken, maar op meer dan een dozijn eilanden. In het 16 hectare groot park vindt u meer dan 30 soorten primate die op regelmatige tijden worden gevoed waardoor de bezoekers de aapjes in close-up kunnen zien en zo over elk dier wat kunnen leren.
La Haute-Touche wildreservaat


Het Réserve de la Haute-Touche (Haute-Touche wildreservaat) is het grootste dierenpark in Frankrijk en is de thuisbasis van meer dan 1000 dieren uit 5 continenten. Sinds 2002 zijn ze in het reservaat bezig met een fokprogramma voor bedreigde diersoorten.

Azay-le-Ferron


In de buurt van La Haute-Touche ligt het kasteel van Azay-le-Ferron. Het werd in de 15e eeuw gebouwd en vervolgens zijn er delen aangebouwd tot in de 17e eeuw. De bouwstijl is vergelijkbaar met die van de Loire-vallei kastelen. Het kasteel wordt omringd door aangelegde tuinen en parken.La Planète des Crocodiles


In tropische omstandigheden leven La Planète des Crocodiles (De Krokodillen Planeet) hier meer dan 200 krokodillen uit verschillende delen van de wereld. Na een bezoek aan de kwekerij waar de krokodillen worden geboren, kun je een kijkje nemen bij de krokodillen uit de verschillende geografische gebieden.