Chauvigny

Steden in de buurtSaint Savin


De gîte ligt op slechts een paar kilometer van het kleine stadje Saint Savin, bekend om zijn indrukwekkende abdij met beroemde fresco's. Sinds 1983 staat deze op de wereld-erfgoedlijst van UNESCO.

In Saint Savin vindt u een paar goede bakkers, een kleine en grotere supermarkt, apotheken, een aantal cafés / bars en een zeer populair restaurant.

Elke vrijdag is er een kleine markt op het centrale plein.Chauvigny


Deze middeleeuwse stad ligt op kleine afstand van de gite. Elke zaterdagochtend is er een zeer grote markt met allerhande producten.

Van Pasen tot oktober, houdt Chauvigny Les Géants du Ciel (de Reuzen van de Sky) een prachtige roofvogelshow met een breed scala van verschillende roofvogels.

Voor degenen die graag een beetje bewegen, is er de VéloRail. Een stuk van de niet meer gebruikte spoorlijn wordt nu gebruikt als fietstraject met "rail bikes" (fietskarretje); het spoor gaat rondom Chauvigny en naar het platteland, de totale afstand is 17 km.Poitiers


Poitiers (de hoofdstad van de Vienne) is ongeveer 45 minuten rijden. Het heeft een overvloed aan historische architectuur (met name uit de romaanse periode), musea, winkels, restaurants en cafés, evenals een overdekte markt.

De stad heeft een aantal parken en tuinen verspreid over de stad en er zijn paden langs de rivier door beschermde natuurgebieden.Angles-sur-l'Anglin


Hoewel het niet een stad is, mag je het dorp Angles-sur-l'Anglin niet missen. Het wordt beschouwd als een van de mooiste dorpen van Frankrijk en het is meteen duidelijk waarom! Het "lagere" gedeelte van de stad biedt lieflijke wandelingen langs de oevers van de rivier, terwijl je vanaf het "boven" gedeelte van de stad een prachtig uitzicht hebt over de vallei. In het midden zijn de ruïnes van het fort dat werd gebouwd als een strategisch defensief punt. Vlakbij bevindt zich ook het museum Roc aux Sorciers met zijn voorstelling van de in de buurt gevonden prehistorische grotsculpturen.

Angles-sur-l’Anglin is ook bekend om zijn borduurwerk, de jaarlijkse boekenbeurs en het vuurwerk in augustus. Dit mooie dorp is zeker een bezoek waard.